Снимка Булфото71-годишен мъж от Шумен бил въведен в заблуда и измамен

...
Снимка Булфото71-годишен мъж от Шумен бил въведен в заблуда и измамен
Коментари Харесай

9 часа ало измамници „въртят“ семейство, отмъкнаха им над 18 000 лева

Снимка Булфото

71-годишен мъж от Шумен бил въведен в илюзия и излъган по телефона, след което предал на измамници 18 700 лв. и към 38 грама златни украшения. Парите и полезностите били „ за подпомагане на полицията за задържане на телефонни измамници “, написа Дарик.

В схемата първо паднала брачната половинка му. На стационарен телефон към 10.00 ч. през вчерашния ден се обадил чужд мъж. Представил се за майор Димов от полицията в Шумен и съобщил, че телефонът се подслушва, защото попаднал като потенциално рисков в листата на телефонни измамници.

Обяснил, че е възможно да получи позвъняване и да се пробват да я заблудят. Казал й, че трябва да бъде деликатна. Разговорът завършил. Веднага след това се обадил чужд мъж, и се представил за доктор. Казал на дамата, че щерка й е потърпевша в злополука.

Тя схванала, че се опитват да я излъгват, защото нямала щерка. Отново се обадил „ майор Димов “. Обяснил, че са засекли позвъняването. Попитал я с каква сума разполага и й дал инструкции да остави парите до трафопост, който бил покрай дома й. С концепцията, че оказва помощ на полицията, жената взела всички пари от вкъщи си и оставила на указаното място 1700 лв.. Малко по-късно й звъннали и споделили, че измамникът бил хванат, само че двама от групата съумели да се измъкнат.

В това време у дома се прибрал брачният партньор й. Измамниците успели да вкарат и него в схемата. Настоявали, че трябва да се довърши започнатото „ положително дело “ и го убедили да изтегли спестяванията си. Мъжът споделил, че разполага със 17 000 лв., само че трябвало да ги изтегли от банка. Дадени му били инструкции по какъв начин да продължи да работи. За да го „ управляват “ мнимите служители на реда му поискали номер на мобилен телефон. Държали го през цялото време на линия.

Мъжът със личния си автомобил отишъл до Варна, изтеглил пари. Следвал напътствията по телефона, че трябва да се върне в Шумен и да чака указания по какъв начин да продължи да „ спомага на полицията “. След като се прибрал в града му споделили, че се постанова да бият отбой за интервенцията, само че му казали да изчака нови инструкции. Те пристигнали след минути - трябвало да тръгне към град Бяла, Русенско. Получили информация, че измамниците са там.

Шуменецът трябвало да се съгласи да иде самичък, с цел да може да остави пари, желани за лекуване на " щерка му ".
Уверен, че оказва помощ на полицията, мъжът тръгнал, само че малко преди Бяла получил указания да остави парите и златото до табела на обитаемо място и да се изтегли бързо, с цел да могат измамниците да бъдат арестувани на място като вземат парите. Обещано му било, че цялата сума ще му бъде върната незабавно откакто бъде хваната незаконната група.

Благодарили му за съдействието за залавяне на единия лъжец в Шумен и му казали да чака позвъняване по телефона кога и по какъв начин ще му възстановят парите и златото. Малко по-късно установил, че е излъган и подал сигнал в полицията.

На място схванал, че в никакъв случай не са му звънели служители на реда и не са му желали подпомагане за каквото и да е. Установил, че всички извършени диалози били с телефонни измамници, които се представяли за лекари и за служители на реда. Кошмарът за него и жена му траял девет часа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР